به گزارش شرجی ، نخستین همایش فرهنگی تعزیه خوانان شهرستان میناب با حضور استاد علی رضایی از مفاخر هنر تعزیه استان و روسای دستگاه های اجرایی و فعالان در عرصه تعزیه خوانی در سالن فرهنگسرای شهیدبهشتی برگزار شد .
مصطفی کریمی در حاشیه این همایش گفت: این همایش با حضور ۴۳ هیئت تعزیه خوان برگزار شد ، تعزیه خوانی نقش برجسته ای در فرهنگ و ادب و هنر عامه و روال جمعی مردم جامعه های سنتی مذهبی گذشته و کنونی داشته است.
در ادامه این همایش علی رضایی مفاخر هنر تعزیه استان بیان کرد: به لحاظ تاریخی از دوران صفویه هیاتهای مذهبی امام حسین (ع)شکل گستردهای پیدا کردند و علاوه بر تاثیرات آیینی تاثیرات فرهنگی هم در آن دوران وجود داشته است.
رضایی گفت: تعزیه خوانی در جامعه سنتی ایران جاذبه و پذیرندگی داشته است و هنوز هم دارد ، رمز و راز این پذیرش اجتماعی، فرهنگی است که مردم جامعه سنتی در آن پرورش یافتهاند.
وی با اشاره به اینکه هنر نقش بسیار موثری در فرهنگ محرم و عاشورایی دارد، بیان نمود: امروزه با توجه به تهاجم فرهنگی دشمن، ضرورت دارد هنرمندان برای ترویج فرهنگ مقاومت و ایستادگی تلاش بیشتری داشته باشند و زبان هنر سادهترین و تأثیرگذارترین راه برای ترویج فرهنگ عاشورا به نسلهای جدید جامعه است؛ چرا که زبان هنر زبان احساس است و به واسطه شعر، موسیقی، تصویرسازی و نمایش بهتر میتوان به ترویج فرهنگ عاشورا و ارزشهای آن پرداخت.
رضایی افزود: شهرستان میناب سالیان سال است که تعزیه خوانی در این شهرستان رایج و همچنان سینه به سینه این فرهنگ در ایام های مختلف فرهنگی به ویژه ماه محرم و صفر در این شهرستان برگزارمی شود.
گفتنی است: در این مراسم تعزیه خوانی روز عاشورا به صورت نمادین برگزار و در پایان از استاد علی رضایی از مفاخر هنر تعزیه استان با اهداء لوح سپاس قدردانی شد